Právě si prohlížíte Univerzita obrany ovládla start armádní Běžecké ligy

Univerzita obrany ovládla start armádní Běžecké ligy

Celkem 150 účastníků, z toho 35 žen, se ve čtvrtek dopoledne postavilo na start zahajovacího závodu letošního ročníku armádní Běžecké ligy. Pořádající Univerzita obrany dosáhla vynikajícího výsledku, když desátník Michal Hroch ve své kategorii i celkově zvítězil a svobodnice Šárka Somrová obsadila stříbrnou příčku. S přičiněním dalších tří jejich kolegů pak Univerzita obrany vyhrála i v kategorii týmů.

Michal Hroch, mistr republiky v běhu na 800 metrů, se stejně jako loni postavil na start závodu bezprostředně po návratu z klubového soustředění, což se projevilo na jeho očekáváních: „Kvůli únavě z přípravy jsem byl zezačátku takový rozbitý, pak jsem se ale rozběhl, spadlo to ze mě, před cílem jsem si už věřil a vyhrál jsem.“ Jeho kolegyně svobodnice Somrová letos absolvovala premiéru v rámci Běžecké ligy, běhání se ovšem věnuje od začátku školní docházky. Dobrou fyzičku si hodlá udržovat i kvůli své plánované kariéře vojenské pilotky.

„Jednoho ze závodů Běžecké ligy se letos přislíbil zúčastnit i náčelník GŠ generálporučík Karel Řehka,“ uvedl při slavnostním zakončení závodu plukovník Jiří Malík, vedoucí oddělení tělesné výchovy odboru rozvoje přípravy vojsk sekce rozvoje sil MO. Jde o další doklad rostoucí prestiže závodního seriálu, v letošním roce by počet jeho účastníků mohl atakovat hranici dvou set.

„To je výrazná změna v soutěži týmů,“ ocenil plukovník Malík úspěch reprezentantů Univerzity obrany, z nichž pět nejrychlejších dosáhlo v celkovém součtu nejlepší výsledek. Zástupce týmu, celkový vítěz mužské kategorie desátník Michal Hroch tak převzal pohár pro vítěze týmové soutěže. Na „bednu“ jej doprovodili zástupci útvarů z Čáslavi a Liberce.

Fotogalerie ze závodu: https://eu.zonerama.com/Univerzitaobrany/Album/11369185#check-duplicates

Autor: Viktor Sliva