Právě si prohlížíte Studenti Univerzity obrany na FUTURE FORCES FORUM

Studenti Univerzity obrany na FUTURE FORCES FORUM

V průběhu akcí projektu FUTURE FORCES FORUM (FFF), jehož letošní ročník proběhl minulý týden v Praze, pomáhalo zahraničním návštěvníků fóra s orientací ve městě i ve výstavních objektech a také při komunikaci s pořadateli a dalšími účastníky akce několik desítek studentů Univerzity obrany, kteří tak v praxi uplatnili své znalosti angličtiny a němčiny, ale i ruštiny – to vhledem k účasti firem z Ukrajiny. „Po zkušenostech nejen z tohoto, ale i přechozích ročníků mohu říct, že pokud něco fungovalo skutečně na výbornou, tak to byli studenti,“ ohlíží se za průběhem akce Andrea Míková, koordinátorka za FFF. Ocenila aktivní přístup studentů nejen ke svěřeným účastníkům, ale také k organizátorům. 

Další formou účasti studentů na FFF byla pořadatelská činnost v průběhu letošního ročníku soutěže z oblasti konstrukce a ovládání autonomních robotů KYBERNOID 24. „V rámci soutěže a dalších akcí Katedry vojenské robotiky s námi spolupracuje skupina šesti studentů 4. ročníku. Tak tomu bylo i tentokrát,“ říká majorka Dana Křišťálová z uvedené katedry. Studenti především v průběhu soutěže dohlíželi u obou soutěžních ploch na správný průběh a dodržování pravidel.

Projekt FUTURE FORCES FORUM představuje moderní koncepci akcí a aktivit zaměřených na dlouhodobou podporu zájmů státní správy a samosprávy, domácího průmyslu, výzkumu, vývoje a vzdělávání v oblasti obrany a bezpečnosti. FFF pravidelně zahrnuje mezinárodní výstavu, konference, workshopy, panelové diskuse, bilaterální jednání i oficiální zasedání odborných pracovních skupin NATO. Účastní se ho představitelé a příslušníci ozbrojených a bezpečnostních sborů nejen z České republiky, ale i ze zahraničí.

Autor: Viktor Sliva, foto: Ondřej Darmovzal, Filip Janča