Právě si prohlížíte Před finále Běžecké ligy jsou univerzitní běžci ve formě

Před finále Běžecké ligy jsou univerzitní běžci ve formě

Devítidílný armádní seriál krosových běžeckých závodů, které pod názvem Běžecká liga pořádají  jednotlivé útvary AČR a které již tradičně na jaře startují v Brně pod taktovkou univerzitního Centra tělesné výchovy a sportu, má před sebou poslední díl. Ten se uskuteční 7. listopadu v Praze a tým Univerzity obrany v něm bude usilovat o udržení průběžného druhého místa, čemuž hodně napomohl výsledek předchozího závodu v Přáslavicích, a to i při absenci opory týmu četaře Michala Hrocha.  Desátnice Šárka Somrová a major Viktor Novotný ve svých kategoriích zvítězil, celkově obsadili druhé a třetí místo. „Víme, že s ohledem na počty bodů na vítězství v Běžecké lize nedosáhneme, ale třetí tým – Čáslav bychom rádi odrazili a celkově byli druzí,“ odhaluje plány před posledním závodem sezony major Viktor Novotný.

Právě major Novotný je ambasadorem letos vzniklého běžeckého týmu Univerzity obrany, který v současnosti čítá tři desítky členů. Polovina z nich se o minulém víkendu zúčastnila 13. ročníku závodu Saucony Vokolo priglu, jehož trasa, jak název napovídá, vede kolem Brněnské přehrady. Novinkou letošního ročníku závodu byla týmová soutěž univerzit. Šestnáctičlenné družstvo Univerzity obrany v ní uspělo a obsadilo celkovou bronzovou příčku.

„Bavíme se pohybem a jsme tu pro každého, kdo má zájem s námi sdílet běžecký sport v jakékoli podobě, ať už jste studenti, příslušníci stálého stavu nebo civilní zaměstnanci,“ obrací se ambasador Novotný na všechny, kdož by chtěli řady univerzitního běžeckého týmu rozšířit.

Autor: Viktor Sliva