Právě si prohlížíte Konference Problems of decision making under uncertainties (PDMU) 2024

Konference Problems of decision making under uncertainties (PDMU) 2024

V pondělí a úterý 9. – 10. září probíhá na půdě Univerzity obrany již XXXIX. ročník mezinárodní konference Problémy rozhodování za faktoru nejistoty. Letošní ročník konference je věnován 190. výročí Národní univerzity Tarase Ševčenka v Kyjevě. Tato instituce se spolu s hostitelskou Univerzitou obrany spolupodílí na organizaci akce, dalšími spolupořadateli jsou například Gluškovův kybernetický institut NAS Ukrajiny, Vyšší škola Akademie věd Ukrajiny či gruzínské Evropské vzdělávací centrum.

Během pondělního zahájení konference, pořádané pod záštitou rektora-velitele Univerzity obrany plukovníka gšt. docenta Jana Farlíka, ocenil prorektor UO pro vzdělávání a záležitosti studentů docent Marek Sedlačík profesora Oleksandra Nakonechneho z Univerzity Tarase Ševčenka za jeho významný podíl na přípravě konference. Zvláště přivítal také profesora Todora Filipova ze Spojených států.   

Přednášky a další jednání konference se zabývají tématy jako Teorie statistického rozhodování, inference a její aplikace, Počítačově náročné techniky pro rozhodování v různých oblastech, Rozhodování ve fuzzy prostředí, či Dynamické systémy a rozhodování za neurčitostí.

Autor: Viktor Sliva