Právě si prohlížíte Středoškoláci soutěžili o pohár rektorky-velitelky

Středoškoláci soutěžili o pohár rektorky-velitelky

Na sportovištích v areálu Kasáren Jana Babáka se ve středu dopoledne odehrál další ročník soutěže O pohár rektorky-velitelky Univerzity obrany. Počasí v tradičním zářijovém opět bylo příznivé, a tak tříčlenné týmy mohly vyběhnout na trať, z níž prostřednictvím mobilních telefonů zasílaly správné odpovědi na kvízové otázky, které pro ně organizátoři připravili na několika stanovištích.

Druhou část soutěže pak stejně jako v předchozích letech tvořily úkoly, které měly prověřit fyzické schopnosti soutěžících. A jak jinak než v aktivitách podobných těm, kterým se při výcviku věnují studenti vojenské školy. Soutěžící tedy stoupali po stěnách lezeckého trenažeru Jakub, házeli granáty na cíl, stříleli ze vzduchovky, či zdolávali překážkovou dráhu.

Teplé počasí babího léta umožnilo zařadit do programu soutěže také štafetový závod v bazénu, který se mezi soutěžícími setkal s příznivým ohlasem. Zatímco první člen týmu měl za úkol přeplavat bazén v maskáčích, další z plavců lovil ze dna černý kotouč. Poslední z trojice se pak na protější stranu bazénu přemísťoval se zátěží v podobě kuželky.

Nejlepších výsledků v součtu všech disciplín tentokrát dosáhl tým studentů brněnského Gymnázia z třídy Kapitána Jaroše ve složení Adéla Hanáková, Lukáš Daniel Turner a Ondřej Marek. Za vítězi se na stříbrné příčce umístilo družstvo Gymnázia a SOŠZE Vyškov a třetí byli reprezentanti Gymnázia T. G. Masaryka Hustopeče.

Autor: Viktor Sliva, foto: Veronika Bozděchová