Právě si prohlížíte Rektor-velitel navštívil studenty na letišti Pardubice

Rektor-velitel navštívil studenty na letišti Pardubice

V úterý 3. září navštívil rektor-velitel plukovník gšt. Farlík vojenské letiště Pardubice, kde studenti Univerzity obrany plní některé své praktické části výuky. Zúčastnil se předletového briefingu pilotů studentů v Centru leteckého výcviku, pohovořil se studenty této specializace a na vlastní kůži si vyzkoušel výcvikový let v cvičném vrtulníku Enstrom 480B-G, který vrtulníkové letce – studenty Univerzity provází základním a pokračujícím výcvikem.

Rektor-velitel se dále seznámil s možnostmi Taktického simulačního centra, spadajícího pod LOM Praha s.p.. Centrum  je na mezinárodním poli vyhledávaným výcvikovým prostředkem pro koordinaci zejména leteckých stíhačů s pozemními navigačními centry.

Kromě studentů – pilotů měl plukovník Farlík možnost seznámit se i s aktivitami studentů specializace Letištní technické zabezpečení, kteří mimo jiné také na pardubickém letišti vykonávají odborné stáže a učí se zde přenášet své odborné teoretické dovednosti do skutečného letového provozu. Proběhlo také setkání plukovníka Farlíka s velitelem útvaru Správa letiště Pardubice podplukovníkem gšt. Radoslavem Matulou, který je sám aktivním pilotem a jeho útvar udržuje s Univerzitou obrany úzkou spolupráci.

Autor: Ondřej Severa