Právě si prohlížíte Podpis smlouvy s LOM PRAHA

Podpis smlouvy s LOM PRAHA

Ve středu 16. října v průběhu mezinárodní akce Future Forces Forum, konané v areálu pražského PVA EXPO, podepsal rektor-velitel Univerzity obrany plukovník gšt. doc. Jan Farlík spolu s ředitelem státního podniku LOM PRAHA Mgr. Jiřím Protivou rámcovou smlouvu o spolupráci mezi oběma subjekty. Cílem spolupráce je přispět ke zvýšení úrovně vzdělávacího, vědeckého, výzkumného a vývojového potenciálu a technického rozvoje a také ke zvyšování odborné úrovně studentů Univerzity obrany a zaměstnanců obou smluvních stran.

LOM PRAHA (Letecké opravny Malešice) je státní podnik, který se podílí na českém obranném leteckém průmyslu, jeho zřizovatelem je Ministerstvo obrany ČR. Podnik působí na českém trhu i v zahraničí, polem působnosti jsou modernizace a opravy vrtulníkové techniky.

„V propojení státního podniku a Univerzity obrany jako resortního představitele akademické sféry vidím velkou přidanou hodnotu, která nespočívá pouze v samotném vzdělávání odborníků, ale i v technické podpoře při řešení vědeckých projektů v branně bezpečnostní oblasti,“ zhodnotil význam uzavřené smlouvy Jiří Protiva.

Spolupráce mezi Univerzitou obrany a podnikem LOM PRAHA bude směřována především do oblasti přípravy leteckého technického personálu, provádění praxí a stáží studentů Univerzity obrany na pracovištích podniku LOM, participace na odborných technických kurzech a vzdělávacích aktivitách či zkoušení a testování parametrů letecké techniky. Součástí spolupráce bude také vzájemná prezentace na veřejnosti.

Autor: Viktor Sliva, foto: Petra Kratochvílová (LOM PRAHA)