Právě si prohlížíte Slavnostní zahájení kariérových kurzů

Slavnostní zahájení kariérových kurzů

V pondělí 9. září byl slavnostně zahájen 43. kurz Generálního štábu a společně s ním 70. kurz pro vyšší důstojníky. Do prvně zmíněného kurzu nastoupilo 23 účastníků, z nichž čtyři jsou příslušníky Ozbrojených sil Slovenské republiky, do druhého se zapojilo 22 vyšších důstojníků od útvarů a zařízení rezortu MO.

„Vstupujete do klíčové fáze své vojenské kariéry, kdy se budete připravovat na vaši budoucí roli v armádě. Záleží na vás, jak využijete této příležitosti ke směřování kariér a svého odborného růstu,“ oslovil účastníky obou kurzů 1. ZNGŠ generálporučík Miroslav Hlaváč ve svém proslovu.

Za Univerzitu obrany vystoupil rektor-velitel plukovník gšt. docent Jan Farlík, který se ve svém příspěvku věnoval důležitosti vojenského vzdělávání nejen v rámci akreditovaných kurzů, ale také nutnosti zaměření vzdělávání na nové oblasti v důsledku změny vnějších podmínek a nového bezpečnostního prostředí.

Slavnostního zahájení kariérových kurzů, jejichž garantem je Centrum bezpečnostních a vojensko-strategických studií (CBVSS), se dále zúčastnili ředitel SRS MO brigádní generál Petr Milčický, prorektor UO pro vnější vztahy a internacionalizaci plukovník Petr Hlavizna, gestoři KGŠ a KVD a další pracovníci CBVSS.

Autor: Viktor Sliva z podkladů Evy Abrahámové, foto: Viktor Sliva